MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

W Turawie spłonął autobus przewożący dzieci. Pasażerowie wysiedli chwilę wcześniej

W Turawie spłonął autobus przewożący dzieci. Pasażerowie wysiedli chwilę wcześniej

To może być szok dla kierowców. Wielkie zmiany na Starowiślnej. Jest ważna decyzja

To może być szok dla kierowców. Wielkie zmiany na Starowiślnej. Jest ważna decyzja

Polecamy

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany

Urzeka kwiatową słodyczą i delikatnością. Odmładza, zwalcza infekcje i goi rany

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę

Nie zgadniesz, czego możesz użyć, aby pozbyć się siwych włosów. Wypróbuj ten patent

Nie zgadniesz, czego możesz użyć, aby pozbyć się siwych włosów. Wypróbuj ten patent