MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza...
fot. Steve Buissinne / Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Dynia

Dynia jest świetnym źródłem potasu, jednocześnie dostarcza pewne ilości magnezu, wapnia oraz żelaza i cynku. Jest też bogata w beta-karoten oraz tokoferol – witaminę E, a także kwas askorbinowy. Dzięki bogactwu substancji aktywnych wykazuje silne działanie przeciwzapalne.

Zobacz również

Ulewa i burza nad Sławnem. Zdjęcia. Gwałtowna zmiana aury

Ulewa i burza nad Sławnem. Zdjęcia. Gwałtowna zmiana aury

Groźny wypadek z udziałem motocyklisty w Wielkopolsce. Zderzył się z samochodem

Groźny wypadek z udziałem motocyklisty w Wielkopolsce. Zderzył się z samochodem

Polecamy

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser