Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 41
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Za chwilę Andrzej Huszcza (nr 13) i Stefan Żeromski urządzą...
fot. Alicja Skowrońska

Cóż to była za drużyna. 40 lat temu Falubaz Zielona Góra zdobył pierwsze złoto

Drużyna pierwszego złota dla Falubazu w 1981 roku

Za chwilę Andrzej Huszcza (nr 13) i Stefan Żeromski urządzą sobie szampańską kąpiel. Z tyłu Alfred Krzystyniak. Falubaz świętował zdobycie tytułu mistrza Polski po ostatnim meczu sezonu z Unią Leszno.

40 lat temu, 4 października w 1981 roku, po wyjazdowym zwycięstwie nad ROW-em Rybnik żużlowcy Falubazu Zielona Góra po raz pierwszy sięgnęli po złoty medal drużynowych mistrzostw Polski. - Był to czas wielkich niepokojów w kraju, ale życie się toczyło. Sukcesy sportowców osładzały trudności dnia codziennego - wspomina Alicja Skowrońska, która żużel fotografuje „od zawsze".

Obejrzyjcie złotą drużynę Falubazu na zdjęciach Alicji Skowrońskiej >>>>

ARCHIWALNE ZDJĘCIA Z LUBUSKICH DERBÓW:Tak kiedyś wyglądały mecze żużlowców Stali i Falubazu

ZOBACZ TEŻ:Żużel retro. Huszcza, Jancarz, Plech podczas treningu w 1984 roku

POLECAMY:Pamiętacie Oliwię Brówkę? Pierwszą Miss Startu z Falubazu

WIDEO: Morawski Zielona Góra w 1991 r. zdobył mistrzostwo Polski

Zobacz również

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Megafontanna na Stawku Zamkowym już zachwyca opolan i turystów

Potańcówka na zakończenie Pikniku Europejskiego na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy

NASZ PATRONAT
Potańcówka na zakończenie Pikniku Europejskiego na Wyspie Młyńskiej w Bydgoszczy

Polecamy

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Ile zarabiają studenci w Polsce? Co trzeci powyżej 4 tysięcy miesięcznie

Ile zarabiają studenci w Polsce? Co trzeci powyżej 4 tysięcy miesięcznie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie