MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Ciężki przejazd: Postomino - Chudaczewo. Remont drogi wojewódzkiej 203. Zdjęcia

NOWE
Ciężki przejazd: Postomino - Chudaczewo. Remont drogi wojewódzkiej 203. Zdjęcia

Łącznik obwodnicy Szczecinka jeszcze w budowie, ale służby już ćwiczą [zdjęcia]

Łącznik obwodnicy Szczecinka jeszcze w budowie, ale służby już ćwiczą [zdjęcia]

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz