Bardzo smakowity gulasz z łososia proponuje Maciej Walczak, szef Tawerny U Maćka we Władysławowie.
- Nie każdy wie, że z ryb można przygotować wiele rozmaitych potraw - uważa Maciej Walczak. - Jedną z nich może być właśnie ten gulasz.
Do przyrządzenia potrawy należy przygotować duże kawałki świeżego łososia. Skrapiamy je lekko cytryną i solimy. Oprószone mąką kawałki ryby smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie dodajemy cebulę, świeżą paprykę i ogórek konserwowy. Całość zalewamy białym winem i dodajemy cukru do smaku.
Potrawę solimy i dodajemy do niej sosu tabasco i odrobinę octu winnego lub cytryny. można posypać koperkiem. Całość dusimy na lekkim ogniu. Na koniec zalewamy słodką śmietaną.
Gulasz podajemy z ryżem.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?