Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gulasz z łososia

(mid, R.K.)
Bardzo smakowity gulasz z łososia proponuje Maciej Walczak, szef Tawerny U Maćka we Władysławowie. - Nie każdy wie, że z ryb można przygotować wiele rozmaitych potraw - uważa Maciej Walczak.

Bardzo smakowity gulasz z łososia proponuje Maciej Walczak, szef Tawerny U Maćka we Władysławowie.

- Nie każdy wie, że z ryb można przygotować wiele rozmaitych potraw - uważa Maciej Walczak. - Jedną z nich może być właśnie ten gulasz.

Do przyrządzenia potrawy należy przygotować duże kawałki świeżego łososia. Skrapiamy je lekko cytryną i solimy. Oprószone mąką kawałki ryby smażymy do lekkiego zrumienienia. Następnie dodajemy cebulę, świeżą paprykę i ogórek konserwowy. Całość zalewamy białym winem i dodajemy cukru do smaku.

Potrawę solimy i dodajemy do niej sosu tabasco i odrobinę octu winnego lub cytryny. można posypać koperkiem. Całość dusimy na lekkim ogniu. Na koniec zalewamy słodką śmietaną.

Gulasz podajemy z ryżem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto