Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kupując tę żywność nieświadomie się trujesz! W tym szkodliwych składnikach jest pełno chemii - LISTA

(redakcja)
Syrop glukozowo-fruktozowy
Syrop glukozowo-fruktozowy jest bezbarwny, czasami ma postać jasnożółtą. Nie musi być rozpuszczany, co też ułatwia rozlewanie do opakowań, dozowanie produktów i transport. Ponadto ma niską lepkość, nie ulega krystalizacji i zapobiega krystalizacji cukru buraczanego (po zmieszaniu), jest stabilny mikrobiologicznie. Te szczególne właściwości sprawiają, że jest on chętniej przez producentów stosowany niż cukier. 

Produkt ten trafia do wielu produktów jak napoje, napoje mleczne, lody, dżemy, galaretki, desery, kompoty, jogurty owocowe, napoje alkoholowe, lody, sałatki, konserwy rybne itd.

Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że syrop glukozowo-fruktozowy jest zamiennikiem miodu w pieczywie cukierniczym (m.in. pierniki), zapobiega również szybkiemu czerstwieniu produktów. 

Produkt ten przyczynia się do szybkiego tycia, hamuje wytwarzanie ATP, może przyczynić się do powstania zaćmy cukrzycowej oraz wystąpienia cukrzycy typu 2, podwyższa poziom lipoproteiny niskiej gęstości i trójglicerydów, powoduje spadek wrażliwości organizmu na leptynę.
Syrop glukozowo-fruktozowy Syrop glukozowo-fruktozowy jest bezbarwny, czasami ma postać jasnożółtą. Nie musi być rozpuszczany, co też ułatwia rozlewanie do opakowań, dozowanie produktów i transport. Ponadto ma niską lepkość, nie ulega krystalizacji i zapobiega krystalizacji cukru buraczanego (po zmieszaniu), jest stabilny mikrobiologicznie. Te szczególne właściwości sprawiają, że jest on chętniej przez producentów stosowany niż cukier. Produkt ten trafia do wielu produktów jak napoje, napoje mleczne, lody, dżemy, galaretki, desery, kompoty, jogurty owocowe, napoje alkoholowe, lody, sałatki, konserwy rybne itd. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że syrop glukozowo-fruktozowy jest zamiennikiem miodu w pieczywie cukierniczym (m.in. pierniki), zapobiega również szybkiemu czerstwieniu produktów. Produkt ten przyczynia się do szybkiego tycia, hamuje wytwarzanie ATP, może przyczynić się do powstania zaćmy cukrzycowej oraz wystąpienia cukrzycy typu 2, podwyższa poziom lipoproteiny niskiej gęstości i trójglicerydów, powoduje spadek wrażliwości organizmu na leptynę. Pixabay/Pexels
Jesteś tym, co jesz. Dlatego tak ważne jest, abyśmy sprawdzali dokładnie produkty spożywczye, które kupujemy i nie dali się otruć! Niestety wiele składników w jedzeniu, to groźna dla naszego ciała chemia! W naszym materiale pokazujemy czego unikać i jak przerażające mogą być skutki spożywania niektórej żywności.

Mówi się, że jak człowiek głodny, to zły. I coś w tym jest. Jedzenie bowiem wpływa na nasze samopoczucie, wydajność w ciągu dnia, a także wygląd! Wybierając właściwe produkty musimy mieć świadomość, że będą to jeść również nasze dzieci.

Kupujesz tę żywność? Trujesz swoje ciało. TU JEST PEŁNO CHEMII:

Złe odżywanie może być efektem słabnięcia odporności, tycia, fatalnego samopoczucia, rozmaitych chorób (w tym alergii). Nasza dieta powinna być jak najbardziej naturalna i wolna od związków chemicznych i przetworzonych. Niestety, obecne standardy i brak świadomości u ludzi przerażają...

CZYTAJ:

Żywność zawiera duże ilości toksycznych związków, o których głośno się nie mówi. Półki sklepowe niemal uginają się od artykułów spożywczych zawierających w składzie substancje szkodliwe dla naszego zdrowia. Rozmaite barwniki, zagęszczacze, sztuczne konserwanty mają poprawić "jakość" tego co kupujemy, tzn. wydłużyć okres ważności w spożyciu, poprawić smak, nadać odpowiednią barwę. Efektem tego mogą być alergie, bóle, zmiany na skórze oraz nadmiar substancji toksycznych w naszym ciele.

W naszym materiale pokazujemy jakich składników i jak przerażające mogą być skutki ich spożywania - CZYTAJ DALEJ:

CZYTAJ:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kupując tę żywność nieświadomie się trujesz! W tym szkodliwych składnikach jest pełno chemii - LISTA - Zielona Góra Nasze Miasto

Wróć na zary.naszemiasto.pl Nasze Miasto