Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Twardy restart to uruchomienie ponownie telefonu w taki...
fot. April Massie / Apple

Masz problem ze smartfonem? Nie zanoś go do serwisu! Zobacz 5 prostych sposobów na rozwiązanie większości błędów systemu

Wykonaj „twardy restart”

Twardy restart to uruchomienie ponownie telefonu w taki sposób, by urządzenie zupełnie wyczyściło wszelkie pamięci podręczne z plików tymczasowych, których zazwyczaj nie kasuje po to, by telefon włączył się szybciej. Nie usuwa to żadnych ważnych danych z telefonu, więc wykonanie go jest w pełni bezpieczne.

W zależności od tego, jakiego smartfonu używasz, sposób na wykonanie „twardego restartu” może być inny i nieznacznie się różni. Warto wpisać więc w wyszukiwarce model swojego urządzenia z dopiskiem „hard restart”, aby uzyskać instrukcje.

Dla przykładu, dla iPhone'ów bez przycisku home należy:
1. Nacisnąć i szybko zwolnić przycisk zwiększania głośności
2. Nacisnąć i szybko zwolnić przycisk zmniejszania głośności
3. Nacisnąć i przytrzymać przycisk boczny
4. Gdy na ekranie pojawi się logo Apple, zwolnić przycisk boczny.

Jeśli jednak i to nie pomoże, warto skierować się do następnego slajdu galerii.

Zobacz również

Strażacy uratowali kota, który utknął na słupie energetycznym. Było groźnie [ZDJĘCIA]

Strażacy uratowali kota, który utknął na słupie energetycznym. Było groźnie [ZDJĘCIA]

Ekomajówka w Oświęcimiu. Było mnóstwo atrakcji i akcja "Kwiaty za elektrograty"

Ekomajówka w Oświęcimiu. Było mnóstwo atrakcji i akcja "Kwiaty za elektrograty"

Polecamy

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Chcesz mieć superpamięć? Nalej sobie „oleju do głowy”, a dokładnie... oliwy z oliwek

Chcesz mieć superpamięć? Nalej sobie „oleju do głowy”, a dokładnie... oliwy z oliwek