Dynia jest zdrowa i tania, a przede wszystkim smaczna, choć może się wydawać, że jest dość mdła. Wystarczy jednak odrobina fantazji, przypraw i można ją przygotować na wiele sposobów. Na słodko i na pikantnie, do sałatki, gulaszu, zupy, sernika, deserów czy słoika.
CZYTAJ TEŻ
Arkadiusz Gólski z Żar, który od wielu lat prowadzi blog kulinarny R'n'G Kitchen zdradza nam przepisy na dania z dyni. Pamiętajcie, że to bardzo zdrowe warzywo ma mnóstwo witamin (A, B1, B2, B6, C, E, K), błonnika i praktycznie żadnych kalorii.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?