MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso...
fot. 123rf/photovs/zdjęcie ilustracyjne

Potrawka z kurczaka w kremowym, białym sosie. Kaszubi mówią na to danie "frykasy". Jest naprawdę pyszne i można je zrobić z mięsa z rosołu

Ferkase - kaszubska potrawka z kurczaka. Krok 1

Przygotowanie frykasów zacznij od ugotowania rosołu. Mięso drobiowe oraz włoszczyznę zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Dodaj także opalaną nad gazem cebulkę oraz liście laurowe. Na koniec wyjmij mięso i odlej 400 ml bulionu.

Zobacz również

Mikołaj Raczyński pożegnał się z Wisłą Puławy. „Serce mi pęka”

Mikołaj Raczyński pożegnał się z Wisłą Puławy. „Serce mi pęka”

Turniej siatkówki plażowej "Bez Skarpet" na Kąpielisku Kormoran w Legnicy

Turniej siatkówki plażowej "Bez Skarpet" na Kąpielisku Kormoran w Legnicy

Polecamy

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Sernik na zimno z jagodami i galaretką. Najlepsze ciasto na rodzinne spotkania latem

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Codziennie łykasz tabletki? To wcale nie sprawi, że będziesz zdrowszy

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik