MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Kibice na meczu GKM Grudziądz - Apator Toruń. Fantastyczna atmosfera

Kibice na meczu GKM Grudziądz - Apator Toruń. Fantastyczna atmosfera

Koszmar pasażera w Krakowie. Siedem tygodni bez tramwajów między dwoma rondami!

Koszmar pasażera w Krakowie. Siedem tygodni bez tramwajów między dwoma rondami!

Polecamy

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

Jedziesz w podróż do Belgii lub Francji? Parlament Europejski stoi przed tobą otworem

Jedziesz w podróż do Belgii lub Francji? Parlament Europejski stoi przed tobą otworem

Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza

HIT DNIA
Nie możesz zrobić kupy? Kawa z magicznym dodatkiem oczyszcza jelita i odchudza