MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasternak długo był zapomnianym warzywem, ostatnio jednak...
fot. Ulleo (pixabay.com)

Warzywa z ogrodu przez cały rok? To możliwe! Zobacz, co zbierzesz późną jesienią i zimą. Niektóre są nawet smaczniejsze po przymrozkach

Pasternak

Pasternak długo był zapomnianym warzywem, ostatnio jednak wraca do łask. I słusznie, bo jest smaczny i zdrowy. Uprawia się go ze względu na jadalne korzenie, które z wyglądu bardzo przypominają pietruszkę (korzeń pasternaku ma charakterystyczne wgłębienie wokół miejsca, z którego wyrasta nać). Sieje się go wczesną wiosną, a można zbierać dopóki ziemia nie zamarznie.

Zobacz również

„Bez znieczulenia”: Świątek była lepsza od Hitchcocka!

NOWE
„Bez znieczulenia”: Świątek była lepsza od Hitchcocka!

Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

NOWE
Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

Polecamy

Osobówka wjechała w grupę ludzi. Zginęły 28-latka, jej matka i babcia

AKTUALIZACJA
Osobówka wjechała w grupę ludzi. Zginęły 28-latka, jej matka i babcia

Przegląd prasy z Żar w maju

Przegląd prasy z Żar w maju

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz