Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Zorza polarna w Lubuskiem! Niesamowite zjawisko na niebie

Zorza polarna w Lubuskiem! Niesamowite zjawisko na niebie

W Grand Hotelu w Kielcach rozegrano 3. Industria Świętokrzyski Festiwal Szachowy

W Grand Hotelu w Kielcach rozegrano 3. Industria Świętokrzyski Festiwal Szachowy

Polecamy

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Słupsk: miasto, które zaskakuje na każdym kroku. Co warto tu zobaczyć?

Zmiany przy ulicy Bohaterów Getta. Kierowcy muszą uzbroić się w cierpliwość

Zmiany przy ulicy Bohaterów Getta. Kierowcy muszą uzbroić się w cierpliwość

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka