Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zobacz jakie przysmaki gotował Remigiusz Rączka w Starym Folwarku.

Redakcja
Remigiusz Rączka, znany z telewizji kucharz promujący kuchnię śląską i Przemysław Oksiak, kucharz ze Starego Folwarku
Remigiusz Rączka, znany z telewizji kucharz promujący kuchnię śląską i Przemysław Oksiak, kucharz ze Starego Folwarku Stary Folwark
Gm. Lipinki Łużyckie. Czernina z kaczki, kluski śląskie i nasza regionalna dziczyzna to przysmaki, jakie gotował Remigiusz Rączka w Starym Folwarku.

Na samą myśl, aż ślinka cieknie i w brzuchu burczy. Kiedy Rączka przyjeżdża to musi być tylko smacznie. I na pewno było.

Emisję programu zaplanowano na sobotę na 18.00

Remigiusz Rączka to znany, głównie z telewizji i internetu, kucharz ze Śląska. Specjalista od kuchni śląskiej tym razem przyjechał do lubuskiego, a dokładnie do Starego Folwarku w Pietrzykowie. Tutaj razem z Przemysławem Oksiakiem, gotującym na stałe w folwarcznej kuchni, przygotowywał regionalne potrawy.

Podobało się bardzo

Rączka przyjechał do Starego Folwarku z całą ekipą TVP Katowice w poniedziałek, całe nagranie trwało kilka godzin. Nie tylko nagotowaniu skup ił się znany kucharz. Wspólnie z właścicielką Starego Folwarku - Różą Jurkowską - Maślak zwiedzał okolicę, a jest przecież co zwiedzać. - Mówił, że bardzo mu się tutaj podobało, ale czy faktycznie to trzeba by jego zapytać.

[wytloczenie]Tymczasem już w sobotę o 18.00 w TVP Regionalna będzie można obejrzeć emisję całego programu nagranego w Pietrzykowie.[/wytloczenie] Ci, co nie mogą powtórkę obejrzą już w niedzielę o 10.30. Całość będzie dostępna wkrótce także w internecie.

Na pewno będzie pysznie

A coż ciekawego przygotował słynny śląski kucharz w lubuskiej kuchni? Pani Róża szczegółów nie chce zdradzać. - Najlepiej zobaczyć program. Mogę powiedzieć, że były to nasze przepisy. Kucharze przygotowali razem czerninę z kaczki, potrawy z dziczyzny, sałatki, były też tradycyjne kluski śląskie. Deseru akurat nie przygotowywał - mówi właścicielka Starego Folwarku. - Opowiedziałam też o historii tego miejsca, było bardzo sympatycznie.

Remigiusz Rączka, to kucharz podróżujący po całej Polsce. W swoich programach pokazuje specjały kuchni, głównie śląskiej, ale w różnych odsłonach. Pokazuje też zapomniane przysmaki naszej kuchni. Rączka prowadzi także własną restaurację.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zary.naszemiasto.pl Nasze Miasto