MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chleb maczany w jajku i mleku smażony na tłuszczu...
fot. Fot. NAC

Te potrawy z czasów PRL jadaliśmy codziennie. Skusicie się teraz na takie dania? [PRZEPISY]

Chleb maczany w jajku i mleku smażony na tłuszczu
Rarytas czasów PRL. Chleb był zawsze, mleko i jajko też się znalazło. I – wbrew pozorom – jest to bardzo smaczne. Usmażony chleb można posmarować dżemem.

Składniki
chleb
jajko
mleko
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Wykonanie
Chleb pokroić na kanapki. Jajko rozmącić z odrobiną mleka, posolić. Kromki chleba zamoczyć z dwóch stron w jajku i mleku i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Zobacz również

Pomocnik Widzewa Antoni Klimek w reprezentacji Polski

NOWE
Pomocnik Widzewa Antoni Klimek w reprezentacji Polski

Drogowcy w dzielnicy Mirów w Częstochowie. Zniknęły "plastikowe płotki"

Drogowcy w dzielnicy Mirów w Częstochowie. Zniknęły "plastikowe płotki"

Polecamy

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie

Masz ochotę na lekkie śniadanie? Takiej jajecznicy na pewno nie znacie

Brak pomysłu na urlop? Sprawdź wydanie „Wakacje Last Minute”!

Brak pomysłu na urlop? Sprawdź wydanie „Wakacje Last Minute”!

Ekspresowe cynamonki z ciasta francuskiego. To „małe co nieco” zrobisz w 15 minut

Ekspresowe cynamonki z ciasta francuskiego. To „małe co nieco” zrobisz w 15 minut